Партията на бившия министър-председател на страната Силвио Берлускони Напред, Италия“ ще

...
Партията на бившия министър-председател на страната Силвио Берлускони Напред, Италия“ ще
Коментари Харесай

Берлускони отива на избори в коалиция с крайнодесни

Партията на някогашния министър-председател на страната Силвио Берлускони „ Напред, Италия “ ще се коалира с крайнодясната „ Северна лига “ и с консервативните „ Братя на Италия “, с цел да взе участие на парламентарните избори, които ще се проведат идната година, заяви The Local, представен от " Фокус ".

Председателите на трите партии се срещнаха в четвъртък през нощта в Сицилия, с цел да се спогодят за десноцентристки съюз,наречен „ Пактът аранчино “, кръстен на локален деликатес.

Берлускони вечеря с първия секретар на „ Северна лига “ Матео Салвини и с ръководителя на „ Братя за Италия “ Джорджия Мелони.

„ Положихме основите на пътя към изборната победа “, съобщи Берлускони пред публицисти след вечерята, траяла до един след среднощ.

Според социологическите изследвания нито една партия няма да получи болшинство след парламентарните избори, които ще се проведат в Италия напролет на 2018 година Съюзяването с Берлускони е в центъра на тактиката на „ Северна лига “, с цел да може да популяризира въздействието си от северните елементи на Италия към цялата страна. Възможно е партията да отстрани думата „ Северна “ от името си и да излезе на изборите просто като „ Лигата “.

Детайлите за „ Пакта аранчино “ досега са нищожни. Мелони съобщи, че е към момента рано да се приказва за претенденти или за това кой ще се кандидатира за министър-председател. „ Искаме да изградим сериозна, твърда стратегия, а това не се прави на вечеря в 11 часа вечерта “, съобщи тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР